Skip to main content

Nostrificarea

Nostrificarea - procedura de recunoaștere a diplomelor și certificatelor de stat străine privind învățământul mediu, superior și postuniversitar, adică acordul autorităților competente ale statului respectiv cu privire la valabilitatea legală a acestor documente pe teritoriul respectiv.

Decizia cu privire la recunoașterea și stabilirea echivalenței documentelor de stat străine privind învățământul superior și postuniversitar este luată de Ministerul Educației al Republicii Moldova.

Procedura de stabilire a echivalenței documentelor de învățământ ale statelor străine include expertiză, luarea deciziilor, eliberarea și eliberarea certificatului de echivalență.

Pe baza concluziilor experților, comparării cerințelor generale privind structura învățământului în țara emitentă a documentului de învățământ și în Republica Moldova, ținând cont de acordurile internaționale adoptate de către Moldova, conformității cu criteriile de echivalență, organul competent emite o decizie cu privire la stabilirea echivalenței, cu eliberarea certificatului corespunzător.

La biroul de traduceri al companiei Diplom, veți fi serviți de angajați calificați, care vor realiza corectarea documentelor, vor traduce documentele și le vor autentifica la notar, iar în caz de necesitate, vor apostila sau vor efectua legalizarea consulară.

Pentru a comanda nostrificarea documentelor, vă rugăm să apelați la numărul de telefon: +373 (79) 79-11-00.